Mainos
Mainos

Savon Sanomat: Suomalaiset öljypuomit tahdotaan Meksikonlahdelle

Pohjoismaiset öljyntorjuntayritykset tahtoisivat myydä Suomen pelastuslaitosten öljypuomit Yhdysvaltoihin Meksikonlahdelle ja antaa uudet puomit tilalle myöhemmin, kertoo Savon Sanomat.

Suomen ympäristökeskus on kuitenkin haluton laskemaan kotimaista öljyntorjuntavalmiutta. Talviaikaan vaihto saattaisi olla mahdollinen, mutta kesäaikaan oma torjuntavalmius tahdotaan pitää korkeana.

Suomen johtavan öljyntorjunnan asiantuntijan, Suomen ympäristökeskuksen tarkastajan, Jouko Pirttijärven mukaanoma öljyntorjuntavalmius on tärkeintä:

- Apu yrityksille olisi pois omasta valmiudestamme.

Pirttijärven mukaan kyselyitä on tullut niin suomalaisista, ruotsalaisista kuin tanskalaisistakin yrityksistä.

- Pelastuslaitokset tai kunnat eivät voi itse antaa puomeja, vaan päätös kuuluu Öljysuojarahastolle.

Öljysuojarahasto on kustantanut kaikki kotimaiset öljypuomit. Ympäristökeskuksen mukaan pyyntöä harkitaan uudestaan, mikäli Yhdysvallat pyytää virallisesti torjunta-apua.

Suomessa ja muissa Pohjoismaissa yrityksillä on öljyntorjunta-alan erityisosaamista, mutta kapasiteettia ei pystytä hetkellisesti kasvattamaan nykyisen katastrofitilanteen mukaista kysyntää vastaavaksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot