Mainos
Mainos

Savon Sanomat: Talojen öljysäiliöitä ei huolleta tarpeeksi usein

Omakotitalojen lämmitysöljysäiliöiden huollon laiminlyönti voi johtaa pahimmillaan jopa talon purkamiseen, kertoo Savon Sanomat. Pelastuslaitokset toivovatkin kiinteistöjen omistajien huolehtivan paremmin öljysäiliöidensä kunnosta.

- Pohjavesialueilla määräaikatarkastukset ovat pakollisia. Muuallakin omistaja vastaa säiliön kunnosta ja sen huollosta ja tarkastuksista, riskienhallintapäällikkö Jukka Koponen Pohjois-Savon pelastuslaitokselta kertoo.

Säiliöntarkastajien huoltoraporteista selviää, että Suomessa käytössä olevien yli 300 000 lämmitysöljysäiliön kunto on erittäin kirjava. Vuotoja on löydetty erityisesti vanhoista maanalaisista säiliöistä, joita on hankala tarkastaa.

Pelastusviranomaiset suosittavat säiliön vaihtamista uuteen, jos säiliö on yli 30 vuotta vanha tai jos sen rakenteessa on havaittavissa selviä muutoksia.

Tampereella paritalo jouduttiin purkamaan, kun öljyä oli tihkunut 6000 litraa talon rakenteisiin ja maaperään 1970-luvulla hitsatusta säiliöstä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme