Mainos
Mainos

Savon Sellulla uhkaava teollisuuspalo

Savon Sellun tehtailla, Kuopion Sorsasalossa myöhään illalla syttynyt tulipalo aiheutui todennäköisesti kipinästä. Palo ei aiheuttanut suuria vahinkoja.

Savon Sellu Oy:n tehtaalla eilen illalla syttyneen tulipalon aiheutui ilmeisesti kipinästä. Tehtaan teknisen johtajan Simo Kuuselan mukaan teollisuuspalo sai alkunsa, kun kipinä sytytti savukanavassa olevan turvepölyn.

Tuli pääsi irti rakennuksessa, jossa sijaitsevat tehtaan savukaasupesurit. Kuusela arvioi alustavasti, että palosta aiheutuvat vaihingot ovat kustannuksiltaan alle miljoona markkaa.

Kuuselan mukaan palosta lähtevä savu on normaaleja palamiskaasuja eikä lähiseudun asukkailla ole syytä huoleen. Kuusela myös kiistää, että palo olisi aiheuttanut räjähdysvaaran. Ilmaan ei ole myöskään päässyt rikkidioksidia, koska laitos oli palon syttyessä jo seisokkitilassa.

Alunperin tehtaan 70 metrin korkuisen piipun pelättiin kaatuvan tehdasalueella säilytettävien vaarallisten aineiden päälle.

Tehdas pääsee normaalisti käyntiin jouluseisokin jälkeen.

Paloa sammutti parhaimmillaan kymmenkunta sammutusyksikköä Kuopiosta ja Siilinjärveltä. Sammutustöissä
loukkaantui yksi palomies loukkaantui, kun hän putosi maahan turvakaiteen petettyä. Palomies on sairaalahoidossa, mutta hänen vammansa eivät ole vakavia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot