Mainos
Mainos

Savonlinnan räjähdeonnettomuus todennäköisesti työtapaturma

Keskusrikospoliisin Mikkelin yksikkö tutkii Savonlinnassa eilen illalla tapahtunutta räjähdysonnettomuutta työtapaturmana.

Poliisi ei osaa vielä kertoa räjähteiden laatua, määrää eikä syytä siihen, mikä onnettomuuteen johti. Eilen iltapäivällä oli kyseisellä paikalla tuhottu erityisen räjähdekeräyksen aikana talteen otettuja räjähteitä onnistuneesti.

Aholahden varikkoalueen lähistöllä sattuneessa räjähdyksessä sai surmansa Reserviupseerikoulussa Haminassa palvellut yliluutnantti Ilkka Lötjönen. Hän oli pioneerikoulutuksen saanut kokenut raivaaja. Räjäytysaluetta eristämässä ollut poliisi säilyi vammoitta.

Poliisi ja puolustusvoimat ovat keränneet yhteisillä kampanjoilla räjähteitä ja vaarallisia aineita yksityishenkilöiltä 1990-luvun lopusta saakka. Itä-Suomen läänin alueella keräys oli kolmas. Aiemmin keräyksiä on suoritettu Joensuun ja Kuopion alueilla.

Keräämällä tarpeettomat ja vanhentuneet räjähteet pois halutaan estää niiden mahdollinen ajautuminen käsittelyä taitamattomien käsiin. Ikävästä onnettomuudesta huolimatta teemaviikko jatkuu normaalisti, kerrottiin tiedotustilaisuudessa Mikkelissä aamulla.

- Savonlinnan turman kaltaiset onnettomuudet ovat todella harvinaisia puolustusvoimissa, sanoo pioneeritoiminnasta vastaava majuri Timo Iltanen itäisen maanpuolustusalueen esikunnasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme