Mainos
Mainos

Savonlinnan tuhkarokkotapauksessa epäillään kolmea tartuntaa – tulokset valmistuvat iltapäivällä

Savonlinnan tuhkarokkotapauksen jäljiltä selvitetään parhaillaan kolmea mahdollista tartuntaa. Itä-Savon sairaanhoitopiirin mukaan laboratoriotulokset valmistuvat tänään iltapäivällä.

Savonlinnan keskussairaalassa hoidettiin juhannuksen aikaan tuhkarokkoa sairastavaa miestä. Tätä ennen mies oli ollut Punkaharjulla leirikeskuksessa. Kaikilla epäillyillä tapauksilla on ollut yhteys leirikeskukseen.

Terveydenhuollon tiloissa tartuntoja ei ole tullut. Itä-Savon sairaanhoitopiirin mukaan mahdolliset kontaktit on jo pääosin selvitetty kaikkien osalta.

Tuhkarokon ensioireita ovat korkea kuume ja hengitystieoireet. Ihottuma alkaa 3–5 vuorokauden kuluttua ja kestää runsaan viikon. Itämisaika voi olla jopa kolme viikkoa tartunnasta.

Itä-Savon sairaanhoitopiiristä muistutetaan, että rokotukset kannattaa nyt laittaa kuntoon, jollei ole jo sairastanut tuhkarokkoa tai saanut kahta MPR-rokotetta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme