Mainos
Mainos

Savtschenko moittii päättyvää tupoa

Elintarviketyöläisten liiton puheenjohtajan Ritva Savtschenkon mielestä tammikuussa päättyvä tuposopimuskausi ei ole täyttänyt sille asetettuja odotuksia.

Elintarviketyöläiset hyväksyivät Savtschenkon mukaan tupon "pitkin hampain" ja siksi, että haluttiin työttömyyden paranevan.
-Toisin kävi. Työttömien joukko on yhtä suuri kuin ennenkin, eikä ratkaisua ole näköpiirissäkään, arvosteli Savtschenko tänään Kuopiossa liittonsa kesäpäivillä.

Savtschenko arveli, että suurimman hyödyn tupokaudesta käärivät yritykset sekä niiden johtajat. Työttömät sen sijaan ovat hänen mukaansa ahtaalla. Työttömyysturvan leikkausten vuoksi työttömät maksavat kaikkein kovimman hinnan työllisyystalkoissa, Savtschenko sanoi.

Savtschenko moitti päättäjiä siitä, ettei heitä kiinnosta miten kansalaiset voivat. Hänen mukaansa yhtä välinpitämättömiä ovat niin hallitus- kuin oppositiopuolueetkin.
-Ainoaksi muutosvoimaksi jää ay-liike, jonka on uskallettava puolustaa omiaan silläkin uhalla, että leimaannumme häiriköiksi, Savtschenko sanoi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme