Mainos
Mainos

Savuava monttu ihmetyttää Sumiaisissa

Viranomaisten arvioissa syynä outoon ilmiöön voivat olla yhtälailla avaruusromu kuin pitkään kytenyt suopalokin.

Outo monttu ihmetyttää Keski-Suomen Sumiaisissa. Paikallinen hirviporukka löysi Sumiaisten ja Konneveden rajalta aamulla suuren savuavan montun. Viranomaisten arvioissa syynä outoon ilmiöön voivat olla yhtälailla avaruusromu kuin pitkään kytenyt suopalokin.

Hirvestämässä ollut metsästysporukka löysi aamulla kello kymmenen jälkeen Pyhäjoen uoman tuntumasta noin kolme metriä leveän ja seitsemän metriä pitkän savuavan montun ja montun ympäristössä muutamia kaatuneita puita. Alkuhavaintojen mukaan montun pohjalla olisi ollut myös sulaa metallia.

Poliisi, pelastuslaitos ja paikallinen hirviseura eristivät alueen ja paikalla mitattiin säteilyarvoja sen varalta, että montun olisi aiheuttanut esimerkiksi taivaalta pudonnut avaruusromu. Säteilyturvakeskuksen ohjeiden mukaan tehdyt mittaukset eivät kuitenkaan poikenneet normaalista, eikä alueella oltu havaittu lauantai-iltaan mennessä poikkeavia säteilypitoisuuksia.

Tapausta tutkivan Äänekosken poliisin mukaan toistaiseksi ei ole selvillä, mikä oudon montun oli saanut aikaan. Päivystävä palomestari pitää kuitenkin todennäköisimpänä vaihtoehtona pitkään kytenyttä suopaloa, joka on leimahtanut tuleen ja ponnauttanut suopohjaa ylöspäin. Suopalo voi kyteä ja levitä maanpinnan alla jopa viikkoja ennen leimahtamistaan tuleen.

Savuavan montun sammutus ja vartiointi jatkuivat pitkälle iltaan. Poliisi tutkii tapausta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot