Mainos
Mainos

Savuttomuus miellyttää tarjoilijoita

Yhdeksän kymmenestä ravintolatyöntekijästä pitää ravintoloiden savuttomuutta hyvänä asiana. Syöpäriskitilastoissa kärkisijoille sijoittuva ammattiryhmä kokee työviihtyvyyden ja työturvallisuuden lisääntyneen ravintoloiden savuttomuuden myötä.

Ravintolatyöntekijöiden suhtautumista koskevat tiedot käyvät ilmi Hengitysliitto Helin teettämästä seurantatutkimuksesta. Tutkimuksessa selvitettiin ravintolatyöntekijöiden kokemuksia ja mielipiteitä pian kolme vuotta voimassa ollutta ravintolatupakointilakia koskien. Tutkimukseen osallistui 443 ravintolatyöntekijää.

Altistuminen vähentynyt merkittävästi

Ravintola-alan työntekijät ovat perinteisesti eri ammattien syöpävaarallisuuden tilastokärkeä. Suurimmassa riskiryhmässä ovat miestarjoilijat. He pitävät kärkipaikkaa yhteensä seitsemässä syöpätyypissä. Tarjoilijoilla on suurempi riski sairastua erityisesti keuhkosyöpään, sillä tupakansavulle altistuminen on huomattavan suurta lakimuutokseen asti.

Enemmistö ravintolatyöntekijöistä kertoo, että altistuminen tupakansavulle on vähentynyt työpaikoilla merkittävästi. Lähes joka toisen mukaan tällä on ollut ainakin jonkin verran vaikutusta työviihtyvyyden parantumiseen.

Itsekin irti tupakasta

Lähes neljäsosa ravintolatyöntekijöistä kertoo lakiuudistuksen myötä lopettaneensa tai vähentäneensä tupakointia. Savusta puhdistuneen ilman koetaan miellyttävän niin paljon, että tunkkaiset tupakkakopit eivät houkuttele.

- Tupakasta eroon haluavat kaipaavat enemmän tietoa tupakoinnin lopettamisesta sekä ihan konkreettista tukea. Tässä asiassa myös työnantajat voivat tarjota apua ja kannustimia, Hengitysliitto Helin terveyspäällikkö Anu Leppänen muistuttaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot