Mainos
Mainos

Schengen-alue laajenee ensi yönä

Schengen-alueeseen liittyy 15 vanhan jäsenen rinnalle yhdeksän uutta maata. Muun muassa Baltian maista sekä Puolasta, Tshekistä ja Slovakiasta pääsee jatkossa liikkumaan Schengen-alueella ilman rajatarkastuksia.

Schengen-sopimus laajenee ensi yönä. Viro ja kahdeksan muuta EU-maata tulevat täysimääräisesti mukaan Schengen-sopimukseen heti keskiyön jälkeen.

Rajatarkastukset Suomen ja Viron välisissä satamissa poistuvat ensi yönä. Lentokentillä käytäntö muuttuu maaliskuussa.

Satamien rajatarkastusten päättymisen myötä rattijuoppojen, asiakirjaväärennösten ja vaarallisten kuormien paljastuminen heikkenee. Matkustusterminaalien järjestyshäiriöden pelätään myös kasvavan virkamieskunnan vähetessä.

Rajavartioston tarkastuksissa on vuosittain paljastunut noin 2000 erilaista rikosta, lähinnä rattijuoppoja, asiakirjaväärennöksiä, vaarallisia kemikaaleja. Myös etsintäkuuluutettuja on löydetty ja väärin sidottuja kuormia paljastettu. Nyt rikkeet jäävät paljastumatta.

Lentoliikenteen tarkastukset jatkuvat

Rikollisuuden torjunta Viron ja Suomen rajaliikenteessä jää yksinomaan Tullin vastuulle.

(MTV3)

Lue myös .

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme