Mainos
Mainos

Scifi-tapahtuman teemana mayojen ennustama maailmanloppu

Pohjoismaiden suurin science-fiction- ja fantasiatapahtuma Finnconin teemana on tänä kesänä maailmanloppu. Kunniavieraiksi ovat tulossa kirjailijat Liz Williams ja Hugo-palkittu yhdysvaltalainen Louis McMaster Bujold, jotka ovat tunnettuja science fictionin ja salapoliisitarinoiden yhdistäjiä, sekä jyväskyläläinen tutkija Irma Hirsjärvi. Hirsjärven väitöskirja vuodelta 2009 käsittelee suomalaisen fandomin verkostoitumista.

Tämänvuotinen teema saa innoituksensa muinaisesta mayojen kalenterista, jonka loppuminen vuoden 2012 lopulla on aiheuttanut keskustelua heidän ennustamastaan maailmanlopusta. Maailmanloppu on science fictionissa suosittu aihe.

Kunniavieraiden ohella Finnconissa esiintyy myös monia muita kirjailijoita. Erityinen painopiste tänä vuonna ovat kotimaiset esikoiskirjailijat (muun muassa Emmi Itäranta, J.S.Meresmaa, Jan Salminen). Mukana on myös muita tunnettuja kotimaisia (esimerkiksi Tiina Raevaara, Johanna Sinisalo, Risto Isomäki, Anne Leinonen) sekä ulkomaisia kirjailijoita (Tom Crosshill) sekä Iron Skyn tekijöitä.

Ohjelma käsittelee scifiä ja fantasiaa kirjallisuustieteen, kirjoittamisen ja kirjallisuuden näkökulmasta, mutta sisältää myös sivuavia aiheita, kuten elokuvia ja pelejä. Vaikka vuonna 2012 Finnconin yhteydessä ei järjestetä Animeconia, japanilaista kulttuuria koskevaa ohjelmaa on kuitenkin luvassa.

Finnconin järjestävät paikalliset alan harrastajat, ja sinne odotetaan noin 2 500 kävijää. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Finncon järjestetään 20.-22. heinäkuuta Tampereen yliopistolla. Finnconissa on viikonlopun aikana noin 70 tuntia ohjelmaa liittyen science fictioniin, fantasiaan ja kauhuun, niin kirjallisuuteen kuin elokuviin, televisioon ja taiteeseenkin. Esimerkiksi tiedeohjelma käsittelee muun muassa supertulivuoria ja asteroiditörmäyksiä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme