Mainos
Mainos

SDP ajaa nuorille maksutonta joukkoliikennettä

Sosiaalidemokraatit asettavat tavoitteeksi, että kaikki alle 16-vuotiaat voisivat käyttää paikallista joukkoliikennettä ilmaiseksi.

Tavoite sisältyy SDP:n puoluekokouksen lauantaina hyväksymään SDP:n ilmasto-ohjelmaan "Neljä vuodenaikaa".

Osa kokousväestä ei kuitenkaan ollut samaa mieltä tavoitteesta. Hilkka Ahde esitti tavoitteen hylkäämistä. Hän perusteli tätä sillä, että nuoriso voi ruveta yöllä rellestelemään, kun liikenne on maksutonta.

Kokousedustaja Matti Niemi kuitenkin ihmetteli, että eikö SDP luota nuorisoon. Hän sai tukea Jaana Leppäkorvelta, joka ihmetteli, että olisi aika ihmeellistä, jos SDP pitäisi nuorisoa sosiaalisena ongelmana. Kokous hyväksyikin alkuperäisen esityksen.

Kokous hyväksyi myös muita ohjelmia. Ne käsittelevät esimerkiksi hyvinvointia ja kuntapolitiikkaa.

Kokous hyväksyi myös puoluehallituksen seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Nuorten edustajat kuitenkin protestoivat, ettei puoluehallitukseen esitetty yhtään alle kolmikymppistä.

Keskustelussa puoluehallitukseen ehdotettiinkin nuorten edustajaksi Joonas Lepistöä Pirkanmaalta. Hän ratkaisi kuitenkin kiistan kieltäytymällä ehdokkuudesta. Perusteluna oli, että hän aikoo elää pitkään puolueessa.

Lue myös:

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme