Mainos
Mainos

SDP älähti kuntien veroparatiisiyhtiöistä

SDP haluaa, että Suomen kunnissa pistetään stoppi yhteistyölle veroparatiisiyhtiöiden kanssa.

Puheenjohtaja Jutta Urpilaisen mukaan kunnissa kautta Suomen olisi uuden valtuustokauden alkaessa tehtävä periaatepäätös, että kunnat eivät tee hankintoja yhtiöistä, joilla on kytkentöjä veroparatiiseihin.

Urpilaisen mukaan voimassaolevia sopimuksia on todennäköisesti vaikea lähteä purkamaan, mutta jatkossa julkisia hankintoja kilpailutettaessa olisi selvitettävä, onko yhtiöillä veroparatiisikytkentöjä. Sopimattomat yhtiöt olisi suljettava pois kilpailutuksesta.

– Nyt tarvitaan kunnissa periaatelinjauksia kun seuraavan valtuustokauden strategiaa tehdään, että tämä otetaan punaiseksi langaksi, että niiden yritysten kanssa ei tehdä yhteistyötä, jotka veroparatiiseissa toimivat, Urpilainen sanoi SDP:n kuntavaalikampanjaa esitelleessä tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla on Urpilaisen mukaan jo tehty valtuustoaloitteet veroparatiisiyhtiöiden poissulkemiseksi, ja sosiaalidemokraatit ovat tekemässä vastaavia aloitteita lähiaikoina myös muissa kaupungeissa.

(MTV3 - STT)

Katso Mari Haaviston juttu (Seitsemän uutiset 3.10.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot