Mainos
Mainos

SDP avasi vaalikampanjansa

Sosiaalidemokraatit jatkavat unelmien tarjoamista suomalaisille myös syksyn kuntavaalikampanjassa. Puolueen iskulause on "Unelmista todeksi".

SDP haluaa muun muassa lisätä henkilökuntaa ikäihmisten palveluihin, poistaa perusteettomat pätkätyöt kunnista ja avata kirjastot myös sunnuntaisin.

Puolue avasi tänään kuntavaalikampanjansa Tampereella. SDP:n tavoitteena on päästä kuntavaalien voittajaksi.

Urpilaisella näytön paikka

Puheenjohtaja Jutta Urpilaisella on kaksinkertainen näytön paikka.

Hänen pitäisi todistaa, että "uusi SDP" kelpaa äänestäjille. Hänen pitäisi myös selvitä urakastaan niin, ettei heti vaalien jälkeen ala keskustelu siitä, tuliko puolueen vetäjäksi valittua oikea henkilö.

Kesäkuussa puoluejohtajakisan voittanut Urpilainen ilmoitti heti, että hänen tavoitteenaan on nostaa SDP takaisin suurimmaksi puolueeksi syksyn kuntavaaleissa.

Edellisissä vuoden 2004 kuntavaaleissa SDP oli 24,1 prosentin kannatuksellaan suurin puolue. Romahdus tapahtui kevään 2007 eduskuntavaaleissa. SDP menetti 90 000 äänestäjää ja sai luovuttaa kahdeksan kansanedustajapaikkaa muille.

Tyrmistys puolueessa oli raju ja sitä seurasi ennennäkemätön itsetutkiskelu. Vaalitappiosta syntyneet muutospaineet johtivat lopulta lähes koko puoluejohdon vaihtamiseen.

Urpilaisella on nyt vajaat neljä viikkoa aikaa osoittaa, että virheistä on otettu opiksi ja hänen unelmia hehkuttava tyylinsä puree äänestäjiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme