Mainos
Mainos

SDP ehdottomana vanhuspalvelulaista

SDP asettui tänään entistä tiukemmin tukemaan vanhuspalvelulain uudistusta ja julkisuudessa riepoteltua peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonia.

SDP ja Kokoomus ovat olleet eri mieltä sitovista henkilöstömitoituksista. Kokoomus vastustaa niitä. Puheenjohtaja Jutta Urpilainen antoi peruspalveluministerille tukensa tämän "historiallisessa työssä".

– Maria, halua sanoa sinulla, että sinulla on meidän kaikkien tuki takana.

Urpilainen ihmetteli Raaseporin kesäkokouksen puheessaan laitos- ja kotihoidon asettamista vastakkain. Erityisesti kokoomuksessa on pelätty, että sitovat henkilöstömitoitukset heikentäisivät kotihoidossa olevien ikäihmisten asemaa.

– Eihän tässä siitä kerta kaikkiaan ole kysymys. Eihän kukaan ole tekemässä lakia, jolla oltaisiin heikentämässä kotipalveluita, vaan päinvastoin. Tämä vanhuspalvelulain tarkoituksena on parantaa molempia sekä kotona asuvien vanhuksien asemaa että myöskin laitoksissa olevien vanhusten tilannetta.

Urpilainen myös piikitteli edellisen hallituksen ja erityisesti sen silloisen peruspalveluministeri Paula Risikon toimia vanhuspalvelulain uudistamiseksi.

– Tässä puhuvat juuri ne, jotka ovat viime vuodet olleet vastuussa siitä, ettei todellisiin parannustoimiin ole ryhdytty. Nyt nämä samat tahot haluavat, että entinen meno tulisi jatkumaan, mutta meille sosiaalidemokraateille se ei kerta kaikkiaan käy.

Urpilaisen mukaan vanhuspalvelulaki täytyy vihdoin toteuttaa, ja hyvä laki edellyttää myös sitovia henkilöstömitoituksia. Riitaa yritetään ratkoa hallituksen budjettiriihessä ensi viikolla.

SDP haluaa suurimmaksi

Aamun puheenaihe demarikokouksessa oli Helsingin Sanomien tuore mielipidemittaus, jossa SDP on noussut lähes tasoihin kokoomuksen kanssa. Urpilaisen mukaan puolueella on hyvät mahdollisuudet nousta kuntavaaleissa suurimmaksi puolueeksi.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot