Mainos
Mainos

SDP ei hyväksy eläkeikärajan nostamista - Urpilainen on huolissaan yritysten leikkauksista

Työnantajaleirissä virinneet toiveet siitä, että eläkeikää päästäisiin pian nostamaan, sammuivat tänään lopullisesti. Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen jatkoi SDP:n tiukkaa linjaa: eläkeiän alarajaa ei hilata tällä vaalikaudella 63 vuodesta ylöspäin.

Urpilaisen mielestä eläkeiän nostamista polttavampi ongelma on se, että ikäihmisiä työnnetään työttömyysputkeen. Urpilainen haastaakin elinkeinoelämän pitämään kiinni myös iäkkäämmistä työntekijöistä.

-Saneeraukset kohdistuvat usein juuri ikääntyviin, eikä ongelma poistu sillä, että eläkeiän alarajaa nostetaan. Sen sijaan ikääntyvät pitäisi pitää paremmin mukana työelämässä.

Palkansaajajärjestö SAK ilmoitti viime viikolla olevansa valmis neuvottelemaan työnantajien kanssa myös eläkeiästä. SAK tuli vastaan työnantajia, jotta kiista eläkemaksujen korotuksista nytkähtäisi eteenpäin. Urpilaisen viesti eläkemaksuihin on selvä.

-Mielestäni työeläkemaksuja on pakko nostaa. Se on ainoa tapa turvata työeläkejärjestelmän kestävyys.

Urpilainen toivoo työmarkkinoilta jo kevään aikana yhteistä ratkaisua siihen, miten eläkkeet jatkossa turvataan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme