Mainos
Mainos

SDP: Hallitus on myyntifirma

Sosiaalidemokraatit moittivat hallitusta siitä, että se yrittää rahoittaa veronalennuksensa valtion omaisuuden myynnillä. Esimerkiksi hallituksen esitykset Destian, Raskoneen ja Labtiumin myynnistä ovat SDP:n mukaan vakavia virheitä. Muun muassa Destian myyminen voi demarien mielestä johtaa ylihinnoitteluun ja monopoliaseman syntymiseen infrarakentamisessa ja -huollossa.

Demarit korostavat, että valtio-omistus on hyvä työkalu, jolla voidaan edistää työllisyyttä ja yhteiskunnallista vakautta. Nykyisen kaltainen omistajapolitiikka toimii kuitenkin puolueen mielestä täsmälleen päinvastoin.Kannanotossaan SDP:n puoluehallitus toteaa, että "porvarihallituksen johdolla valtio-omistajasta on kehittymässä pelkkä myyntiliike ilman selvää elinkeinopoliittista strategiaa".

SDP odottaa, että valtio merkittävänä omistajana käyttäisi sananvaltaansa omistamissaan yhtiöissä. Valtion tulisi huolehtia omistamiensa yritysten yhteiskuntavastuusta, työllisyydestä sekä alueellisesta kehityksestä aloilla, jotka ovat kansallisesti elintärkeitä. Nyt hallitus on SDP:n mukaan antautunut liian helpolla pörssiyhtiöiden johdon vietäväksi.

SDP:n puoluehallitus vaatii vastuuta myös omistajapolitiikasta vastaavalta ministeri Jyri Häkämieheltä (kok.). Puoluehallituksen mukaan Häkämiehen tulisi aktiivisesti etsiä ratkaisuja eikä keskittyä syyttelemään muita.

SDP vaatiikin, että eduskunta ottaa omistajaohjauksesta päättämisen nopeasti julkiseen ja perusteelliseen käsittelyyn. Se haluaa myös, että hallitus antaa asiasta selonteon eduskunnalle heti alkusyksystä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme