Mainos
Mainos

SDP haluaa edetä talouspolitiikassa hallitusohjelman mukaan

Sosiaalidemokraatit haluavat edetä talouspolitiikassa "kirjan mukaan" eli toteuttaa hallitusohjelmassa sovitut menolisäykset ja säästöt ennen uusia ratkaisuja.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman lähetti tänään terveisiä ryhmän työvaliokunnan ja ministeriryhmän kokouksesta hallituskumppaneilleen, jotka hänen mielestään ovat olleet irtautumassa sovitusta.

Backman mainitsi nimeltä erityisesti eduskunnan valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajan Kimmo Sasin (kok.), joka oli hallitusneuvottelujen taloustyöryhmän vetäjä. Sasi on pitänyt mahdollisena lisäsäästöjen tarvetta.

– Ensin tehdään nämä säästöt ja sitten katsotaan, onko tarvetta tehdä lisäsäästöjä, Backman sanoo.

Backman oli kiusaantunut myös puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) lausunnoista, joissa tämä on kyseenalaistanut puolustusmäärärahojen leikkaukset.

Hallitusohjelmassa on keinoja

Hallitusohjelmaan on Backmanin mukaan kirjattu hyvin selvä linjaus siitä, miten toimitaan, jos talouskehitys on ennakoitua huonompi. Hän muistuttaa, että tavoitteena on vaalikauden lopussa valtion velan bruttokansantuoteosuuden kääntäminen laskuun.

– Jos vaalikauden mittaan näyttää siltä, että näin ei tapahdu, niin silloin tehdään lisätoimenpiteitä, Backman sanoi.

Lisätoimia on sovittu tehtäväksi sekä tulo- että menopuolella sekä valtiolla että kunnissa.

– Nykyisiä verovähennyksiä tullaan poistamaan ja kiristämään verotusta. Hallitusohjelmasta löytyy harvinaisen yksiselitteisesti kirjaukset siihen mahdolliseen tilanteeseen, että velkakehitys ei tästä oikene, Backman sanoi.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot