Mainos
Mainos

SDP haluaa heti lisää rahaa työpaikkoihin

Hallitusneuvotteluihin lähtöä tekevä SDP haluaa, että uusi hallitus ryhtyy nopeasti nujertamaan työttömyyttä ja erityisesti nuorten työttömyyttä.

Puoluejohtaja Jutta Urpilaisen mielestä työllisyysrahat on rankasti alimitoitettu. Hän sanoi vappupuheessaan, että työllistävä lisäbudjetti tarvitaan vielä ennen kesää.

Sama huoli toistui useiden muidenkin demareiden puheissa. Eero Heinäluoman mielestä nuorisotyöttömyyden lopettaminen on ensimmäinen asia, johon vastauksia tarvitaan.

Puoluevaltuuston puheenjohtajalla Jouni Backmanilla oli täsmällisempi vaatimus: jokaiselle alle 25-vuotiaalle on taattava työ-, koulutus- tai harjoittelupaikka.

- Tämä SDP:n vaalitavoite on keskeinen tavoitteemme myös hallitusohjelmaneuvotteluissa, Backman sanoi.

Kokoomuslainen opetusministeri Henna Virkkunen ehdotti, että kunnille pistettäisiin velvoite ohjata jokainen peruskoulun päättävä nuori jatkokoulutukseen.

Ilman krumeluureja

Heinäluoma toivoi, että kolme suurinta puoluetta toimivat uuden hallituksen rakentamisessa ilman turhia viivytyksiä ja ylimääräisiä krumeluureja.

Heinäluoman mielestä äänestäjien viesti oli selvä ja hallituspolitiikkaan odotetaan suunnanmuutosta.

- Muutoksen tuulet ovat puhaltaneet, ja tämä on kaikkien hallitusneuvotteluihin käyvien puolueiden tunnustettava, Heinäluoma viestitti kokoomuksen suuntaan.

Kauhun tasapainossa

Perussuomalaisten vaalityömies Matti Putkonen arveli, että hallitusneuvotteluja käydään poliittisen kauhun tasapainon tunnelmissa. Putkosen mielestä muuta toimintakykyistä hallituspohjaa ei eduskunnan nykyisellä kokoonpanolla ole saatavissa.

SDP:n Erkki Tuomioja oli eri mieltä.

- Tämä pohja ei ole ainoa mahdollinen, mutta sen onnistuminen on ensin selvitettävä, ennen kuin mikään muu pohja käy mahdolliseksi, Tuomioja sanoi.

Oppositioon jäävässä keskustassa arvuuteltiin, mitä uusi hallituskokoonpano tuo tullessaan.

Puoluesihteeri Timo Laanisen mukaan takinkäännön maailmanmestaruuskisat ovat jo käynnistyneet. Hän viittasi siihen, miten SDP ja perussuomalaiset ovat nyt ottamassa vastuuta eteläisen Euroopan maiden pelastamisesta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme