Mainos
Mainos

SDP heikkenee pääkaupunkiseudulla selvästi

Kuntavaaleissa tappion ottaneen SDP:n asemat pääkaupunkiseudun valtuustoissa heikkenevät selvästi. Sosiaalidemokraattien paikkoja veivät niin perussuomalaiset, vihreät kuin kokoomuskin.

Esimerkiksi Helsingissä ja Espoossa vihreät nousivat toiseksi suurimmaksi valtuustoryhmäksi ohi SDP:n. Molemmissa kaupungeissa ykköspuolueen aseman säilytti kokoomus. Vantaalla puolestaan kokoomus syrjäytti SDP:n suurimman puolueen paikalta.

Myös kehyskunnissa SDP menetti asemiaan. Kokoomus nousi demareiden ohi suurimmaksi puolueeksi Järvenpäässä, Keravalla sekä Hyvinkäällä ja vankisti näin jalansijaansa alueella.

Myös keskusta koki kovia pääkaupunkiseudulla. Niin Helsingissä, Espoossa kuin Vantaalla keskustan valtuustoryhmä on vasta kuudenneksi suurin. Kehyskunnista Nurmijärvellä kokoomus sai enemmän ääniä kuin keskusta, mutta valtuustopaikkoja tuli molemmille yhtä paljon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme