Mainos
Mainos

SDP ja keskusta velkaisimmat puolueet

Vihreät, perussuomalaiset, vasemmistoliitto ja RKP ovat velattomia. Kokoomuksella on puolestaan varoja liki kolme miljoonaa euroa.

Maan suurimmat puolueet SDP ja keskusta ovat myös velkaisimmat puolueet. Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen selvityksen mukaan kokoomus on puolestaan varakkain.

Oikeusministeriöstä saatujen vuoden 2005 tilinpäätöstietojen mukaan SDP:llä ja keskustalla on molemmilla pitkäaikaista velkaa 1,7 miljoonaa euroa.

Vihreät, perussuomalaiset, vasemmistoliitto ja RKP ovat velattomia. Kokoomuksella on varoja liki kolme miljoonaa euroa.

Keskimäärin kolme neljäsosaa puolueiden tuloista on suoraa puoluetukea, selviää puolueiden talousvastaavilta kerätyistä tiedoista.

Suhteessa eniten omaa varainhankintaa on RKP:llä, jonka budjetista 44 prosenttia katetaan tänä vuonna puoluetuella. Toisessa ääripäässä vihreillä puoluetuen osuus on 95 prosenttia.

Puoluetukea maksetaan noin 61 000 euroa kansanedustajaa kohti. Kaikkiaan puolueet saavat tänä vuonna valtion kassasta tukea noin 36 miljoonaa euroa. Summa on ennätyssuuri.

Vertailussa on otettu huomioon tilinpäätösten taseisiin merkityt pitkäaikaiset velat. Varoilla taas tarkoitetaan taseeseen merkittyjä vastaavia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot