Mainos
Mainos

SDP jakaisi ministerien tehtävät nykyministereille

SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen mielestä vasemmistoliitolta jääneille ministerinpaikoille ei pitäisi valita uusia ministereitä.

Urpilainen jakaisi liikenneministerin sekä kulttuuriministerin tehtävät tämänhetkisille ministereille.

Hän pitää luontevana, että tehtävät jaettaisiin SDP:n ja kokoomuksen ministereille. Tämä olisi hänen mielestään hyvä signaali hallitukselta kovien säästöpäätösten jälkeen.

Hallituspuolueiden puheenjohtajilla ei Urpilaisen mukaan ole asiasta vielä yhteistä kantaa. 

Presidentin on tarkoitus myöntää liikenneministeri Merja Kyllöselle sekä kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäelle ero perjantaina. Hallituspuolueiden puheenjohtajien odotetaan päättävän ministerintehtävistä lähiaikoina. 

Kehysriihessä tehtyjen säästöpäätösten valvominen olisi isoin urakka, jonka uudet liikenne- ja kulttuuriministerit saisivat harteilleen.

Ministerinpaikat täytetään tavalla tai toisella tämän viikon aikana. Mahdollista on myös se, että vain yksi uusi ministeri valitaan ja toisen tehtävät jaetaan muille valtioneuvoston jäsenille.

Koulukyytiremontti uuden ministerin vastuulle

Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen kertoo, että uuden ministerin vastuulle on jäämässä muiden muassa suuri koulu- ja terveyskyytiremontti. Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä koulujen kuljetuksia on tarkoitus tehostaa ja yhdistää siten, että valtion varoja säästyy noin 100 miljoonaa euroa vuodessa.

Hallitusohjelma on Pursiaisen mukaan jo pitkälti eletty. Hallitusvuoden isoin urakka liittyy sen sijaan kehysriihessä tehtyjen säästöpäätösten toteuttamiseen.

– Kehysriihessä kajottiin tuntuvasti liikennerahoihin. Meidän elämämme pitää sopeuttaa päätösten jälkeiseen uuteen aikaan.

Liikenneministerin vaihtuminen ei ole poikkeuksellista. Pursiainen laskee, että kokonaisen vaalikauden on istunut vain kolme ministeriä talon historiassa.

Tehtävien jakamista muille ministereille on perusteltu sillä, että valtio säästäisi.

SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan Sirpa Paateron mielestä halu säästää ei saa olla ainoa syy olla valitsematta uusia ministereitä. Hän toivoisi tarkkaa arviota siitä, kuinka paljon tehtävät työllistävät.

Kokoomuksen kolmas varapuheenjohtaja Outi Mäkelä uskoo, että pitkän päälle ministereiden toimenkuviin voi tulla muutoksia, kun valtionhallintoa uudistetaan. Nyt olennaisinta on hänestä kuitenkin pohtia sitä, miten työt tulevat hoidetuksi.

– Työtaakat voivat joillakin ministereistä olla jo valmiiksi todella suuret, eivätkä nämä ole ihan kevyitä salkkuja, Mäkelä pohtii.

Kokoomuksen ryhmänjohtaja Petteri Orpo kommentoi jo viime viikolla, että hänestä mahdolliset uudet ministerinpaikat olisi luontevinta antaa SDP:lle ja kokoomukselle.

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot