Mainos
Mainos

Arhinmäen salkku jakoon, SDP:n ministerikolmikon tehtävät uusiksi

SDP päätti tänään kulttuuri- ja urheiluministerin salkun jaosta kolmen ministerinsä kesken.

Pia Viitasesta tulee kulttuuri-, urheilu- ja asuntoministeri, Krista Kiurusta opetus- ja viestintäministeri ja peruspalveluministeri Susanna Huovisen salkkuun lisätään tasa-arvoasiat.

Viitanen ottaa entisten tehtäviensä lisäksi hoitoonsa kulttuuri-, urheilu- ja nuorisoasiat. Hänelle kuuluvat myös omistajaohjausasiat Veikkauksen osalta sekä opintotukiasiat. 

SDP:n puoluehallitus päätti tehtävänjaosta tänään kuultuaan eduskuntaryhmää.

Opetusministeri Krista Kiuru ottaa Viitasen salkusta viestintäasiat. Peruspalveluministeri Susanna Huoviselle lisätään tasa-arvoasiat, jotka ovat jo valmiiksi sosiaali- ja terveysministeriössä. 

Puheenjohtaja Jutta Urpilainen perusteli valintaa sillä, että Viitanen on toiminut eduskunnassa sivistys- ja tiedejaoston puheenjohtajana sekä Työväen sivistysliiton puheenjohtajana. 

– Hänellä on pitkä kokemus kulttuuri-, urheilu- ja nuorisoasioista. Tätä kokemusta hän pystyy nyt ministerintehtävässä hyödyntämään, Urpilainen sanoi.

Kiurulla on kokemusta viestintäasioista, koska toimi aiemmin viestintäministerinä. 

– Hän on viemässä eteenpäin merkittävällä tavalla peruskoulu-uudistusta ja ylipäänsä uusien oppimisympäristöjen kehittämistä. 

Ministerin tehtävät vapautuivat vasemmistoliiton puheenjohtajalta Paavo Arhinmäeltä, kun puolue jätti hallituksen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme