Mainos
Mainos

SDP jättäisi veronalennukset tupo-neuvotteluihin

Sosiaalidemokraatit haluavat jättää ensi vuoden veronalennuksista päättämisen odottamaan syksyn tuloneuvotteluja.

SDP:ssä ajatellaan, että hallituksen budjettiriihessä ensi viikolla päätettäisiin vain verotuksen inflaatiotarkistuksista, mutta ei varsinaisista veronkevennyksistä.

SDP:n eduskuntaryhmän johto ja puolueen ministerit valmistautuivat hallituksen budjettineuvottelujen loppusuoralle tänään Kotkassa.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kalliomäki sanoi, että myöhemmin syksyllä olisi veropäätöksiä varten paljon parempaa tietoa kuin nyt. Kalliomäen mielestä uhkat ovat nyt liian suuret. Hän viittasi erityisesti kuntien palvelujen rahoittamiseen.

Kalliomäen kokouksen jälkeen esittelemä yhteenveto SDP:n avainhenkilöiden neuvonpidosta oli astetta tiukemmin muotoiltu kuin pääministeri Paavo Lipposen viesti aiemmin päivällä. Lipponen sanoi, että veroratkaisuja linjataan budjettiriihessä, mutta "jonkinlainen pelivara" tarvittaneen tuloneuvotteluja varten.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme