Mainos
Mainos

SDP jätti keskustan taakseen

SDP jättää keskustan taakseen kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi.

Ylen Taloustutkimuksella teettämän mittauksen mukaan SDP:tä kannattaa nyt 22,5 prosenttia ja keskustaa tasan 22 prosenttia vastaajista.

Suurin puolue on 23,2 prosentin kannatuksellaan kokoomus, jonka suosio on tammikuusta hieman noussut. Keskustan kannatus on puolestaan laskenut 0,5 prosenttiyksiköllä.

SDP:n kannatus on noussut 21,6 prosentista 0,9 prosenttiyksiköllä eli saman verran kuin puolueen kannatus tammikuussa joulukuun mittauksesta notkahti.

Taloustutkimus teki haastattelut 4.-28. helmikuuta. SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma ilmoitti luopuvansa tehtävästään 10. helmikuuta.

Vihreiden, vasemmistoliiton ja perussuomalaisten kannatus on pysynyt lähes ennallaan. Kristillisdemokraattien ja RKP:n kannatus on hieman laskenut.

Kaikki muutokset puolueiden kannatuksessa mahtuvat virhemarginaalin, joka on noin 1,6 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Taloustutkimus haastatteli tutkimukseen 3437:ää 18-79-vuotiasta suomalaista. Puoluekantansa ilmoitti heistä 2447 eli 71,2 prosenttia haastatelluista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme