Mainos
Mainos

SDP julkaisi talouslistansa – sopeutuksia neljällä miljardilla

SDP varautuu ensi vaalikaudella päätöksiin valtiontalouden neljän miljardin euron sopeutuksesta, joista kolme miljardia tulee päättää heti vaalikauden alussa. 

Puolue julkisti talouslistansa tänään. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne toteaa tiedotteessa, että sopeutukset ovat välttämättömiä.

– Suomen talousahdingon syvyyden ja kasvun hitaan käynnistymisen vuoksi merkittävä sopeutus on välttämätöntä. Se on toteutettava oikeudenmukaisesti ja tultava voimaan asteittain. Liian nopea sopeutus jarruttaa kasvua ja heikentää työllisyyttä.

SDP:n sopeutusohjelmasta kaksi kolmasosaa tulisi menojen karsinnasta, kolmannes tulojen lisäyksestä. SDP linjaa, että kasvun ja työllisyyden lisäksi tarvitaan myös rakenneuudistuksia. Puolue tavoittelee ensi vaalikauden loppuun mennessä kahden prosentin kasvua. Se on Antti Rinteen mukaan perusedellytys sille, että julkisen talouden kestävyysvaje saadaan korjattua. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme