Mainos
Mainos

SDP kerää kansalaisilta unelmia

SDP aloittaa kuukauden kestävän Unelmat todeksi -kampanjakiertueen, jonka aikana puolueen johto kiertää maata yli kahdessasadassa tilaisuudessa.

SDP:n tavoite on olla maan suurin kuntapuolue lokakuun kunnallisvaaleissa. Puolueen puheenjohtaja esitteli tänään kiertueen Espoon Tapiolassa.

Jutta Urpilainen uskoo, että itsenäisyys, yleinen äänioikeus, koulutus ja päivähoito eivät riitä. Suomessa tarvitaan edelleen suuria unelmia.

- Minun mielestäni unelmat ovat myös henkisen elossaolon merkki, ne kertovat siitä että meillä on uskoa tulevaisuuteen.

Demarijohtajan mukaan SDP ei halua olla kertomassa ylhäältä päin ihmisille tavoitteitaan ja kysellä niille tukea. Myös puoluetoiminnan ulkopuolisten ihmisten unelmat ansaitsevat tulla kuulluksi.

Kuukauden kestävän kampanjan aikana ihmisiltä kerätään unelmia lähes 300 kampanjatilaisuudessa eri puolella Suomea. Sen jälkeen kortteihin kirjoitetut unelmat jalostetaan vaaliohjelmaksi ja varsinaiseksi vaalikampanjaksi.

Urpilainen on kirjoittanut tilaisuuksissa jaettavaksi "Pienen kirjan suurista unelmista". Hän sanoo tietävänsä hyvin, että ottaa riskin joutua naiivien maailmanparantajien listalle. Sekin hänelle sopii, koska maailma kaipaa parantajia ja unelmia.

Vaihtoehdottomuudelle loppu

Urpilainen on päättänyt tehdä lopun lama-ajan peruja olevasta ajattelutavasta, jonka mukaan tietyt asiat ovat välttämättömyyksiä, joille ei ole vaihtoehtoja. SDP:kään ei ole hänen mukaansa tämän kulttuurin syntyyn osaton, mutta meno muuttuu nyt. Sellaiseen politiikkaan ei enää hänen puolueessaan uskota.

- Me näemme, että tämmöinen vaihtoehdottomuuden aika on nyt ohi, hän linjaa. Myös entistä vahvempaa arvopolitiikkaa on luvassa.

SDP:n unelmakampanja tuo hakematta mieleen kokoomuksen Suomen Toivo -kampanjan ja sitä edeltäneen "korvakiertueen". Urpilaisen mielestä kyse ei ole kopioinnista. Hän muistuttaa puhuneensa unelmista koko puheenjohtajakampanjansa ajan.

Mainostoimistoa ei Urpilaisen mukaan ole käytetty, vaan koko projekti on lähtöisin täysin uuden puoluejohtajan päästä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme