Mainos
Mainos

SDP: Keskustalla jotain hampaankolossa demaritaustaista Jungneria vastaan

SDP:ssä keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Timo Kallin (kesk.) vaatimukset demaritaustaisen Ylen toimitusjohtajan Mikael Jungnerin eroamisesta on otettu tyrmistyneinä vastaan.

- Kyllähän tämä siltä näyttää, että keskustalla on jo pitkään ollut hampaankolossa jotakin Ylen toimitusjohtaja Mikael Jungneria vastaan. Nämä kaunat tulevat nyt tässä yhteydessä esille, SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma sanoo MTV:n uutisille.

- Eiköhän tässä ole syytä ottaa rauhallisesti. On esitetty erittäin kova syytös. Toimittajien tehtävänä on nyt tuoda todisteet asiassa esille. Ei tällä lankkukasalla tässä tapauksessa mitään lähdesuojaa ole, Heinäluoma pohtii.

Ylen linjausten mukaan toimitusjohtaja vastaa taloudesta ja hallinnosta eikä puutu journalistiseen päätöksentekoon.

Jungner sanoo voivansa harkita eroa, jos ohjelman väitteet pääministerin talojupakassa osoittautuvat perättömiksi. Jungner sanoi Ylen uutisille, että toimitusjohtajan on kannettava moraalinen vastuunsa ohjelmista.

Asian tekee poliittisesti tulenaraksi myös se, että Ylen toimitusjohtajan viiden vuoden pesti on katkolla ensi vappuna.

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Kymmenen uutiset 30.9.2009):

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme