Mainos
Mainos

SDP:ltä aloite rasismikeskustelusta: "Toivon, että puhemies Lohela suhtautuu myönteisesti"

SDP:n eduskuntaryhmä tekee eduskunnassa aloitteen ajankohtaiskeskustelusta, jonka aiheena on rasismi ja ääriliikkeiden väkivalta Suomessa.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman sanoi kesäkokouksessa Espoossa, että toivoo eduskunnan puhemiehen Maria Lohelan (ps.) suhtautuvan asiaan positiivisesti.

Lindtman kertoo jo esittäneensä asian Lohelalle.

Lindtman perustelee eduskuntakeskustelun tarvetta sillä, että turvallisuudentunne on järkkynyt ja vihapuheen määrä lisääntynyt. Hän mainitsi puheessaan muun muassa valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) kotiin tehdyn ilkivallan ja kansanedustaja Olli Immosen (ps.) monikulttuurisuutta arvostelleen kirjoituksen.

Eduskunnan puhemies Maria Lohela on yksi niistä perussuomalaisten kansanedustajista, jotka allekirjoittivat viisi vuotta sitten niin sanotun nuivan vaalimanifestin eli maahanmuuttokriittisen vaaliohjelman. Myös Immonen on allekirjoittajien joukossa.

Juttua muokattu klo 10:37: Täsmennetty nuivan vaalimanifestin julkaisuajankohta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme