Mainos
Mainos

SDP:ltä ja keskustalta tiukkaa kritiikkiä perussuomalaisten vaaliohjelmasta

SDP:n ja keskustan mielestä perussuomalaisten vaaliohjelma ei tarjoa uskottavia keinoja Suomen talouden tasapainottamiseksi ja talouskasvun luomiseksi.

- Työvoimapolitiikka puuttuu ohjelmasta kokonaan. Työllisyystoimien laatuun tai määrään ei oteta kantaa. Tämä on valitettavaa, koska työllisyyden parantaminen olisi välttämätöntä, jotta ohjelman vaatimat lukuisat menolisäykset kyettäisiin edes osin rahoittamaan. Työn merkityksen unohtaminen syö pohjan perussuomalaisten ohjelman uskottavuudelta, SDP:n kansanedustaja ja talousvaliokunnan puheenjohtaja Jouko Skinnari kritisoi.

Skinnarin mukaan ohjelma on mitä ilmeisimmin kirjoitettu aivan toisenlaista taloustilannetta ajatellen.

Hallitukseen menossa ei kynnyskysymyksiä

Skinnarista perussuomalaiset eivät näytä asettavan ohjelmassaan kynnyskysymyksiä hallitukseen menolle.

- Tätä taustaa vasten (Timo) Soini voi viedä puolueensa myös hallituksiin, jotka eivät toteuta oikeudenmukaista verouudistusta, työllisyystoimien parantamista tai nostavat pakolla eläkeikää, Skinnari sanoo.

Perussuomalaisten ohjelma tarjoaa Skinnarin mielestä monia sinällään tärkeitä kehittämiskohteita erityisesti sosiaali- ja veropolitiikassa. Harvaan asutun maaseudun ongelmiin puututaan Skinnarista monipuolisella keinovalikoimalla.

Laaniseltakin kritiikkiä

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen moittii puolueen esittämien veronkorotusten tuovan korkeintaan muutaman sadan miljoonan euron lisätulot, joilla ei taloutta saada paikattua. Leikkausten puolella esitetään myös epärealistisia keinoja.

- EU-jäsenmaksujen leikkaaminen 200 miljoonalla eurolla on jopa vaarallinen ehdotus. Jos kaikki EU:n jäsenmaat menettelisivät samoin eli leikkaisivat nettojäsenmaksujaan kolmanneksella, se merkitsisi rajua leikkausta EU:n maatalous- ja aluetukiin. Tässä asiassa Soinin malli tarkoittaa suomalaisen maaseudun alasajoa, Laaninen perustelee.

SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner arvioi Ilta-Sanomille, että perussuomalaisten talouslinjaukset on tehty olosuhteisiin joissa Suomen taloudella olisi kahdeksan miljardin ylijäämä vastaavansuuruisen alijäämän sijaan.

(MTV3 - STT)

Katso Eeva Lehtimäen juttu:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme