Mainos
Mainos

SDP:n Backman: Päätös lapsilisästä pitää

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jouni Backmanin mukaan kehysriihessä tehty lapsilisän leikkauspäätös pysyy. SDP:n mielestä myös sovitusta mallista voidaan pitää kiinni.

Hallitus leikkaa jokaisen lapsen lapsilisää saman verran prosenttimääräisesti. Leikkaus on euromääräisesti noin kahdeksan euroa. Yksinhuoltajalisään ei tehdä leikkausta.

Backman huomauttaa, että kaikkein pienituloisimmille leikkaus kompensoituu toimeentulotuen nousun kautta. Toimeentulotuki nousee ensi vuonnakin indeksikorotuksen verran.

Kaikista kehysriihen päätöksistä tehdään Backmanin mukaan vielä vaikutusarvio. Jos kiristykset kohdistuvat epäoikeudenmukaisesti, voidaan hänen mukaansa vielä ryhtyä joihinkin toimiin. Lapsilisäpäätöksen muuttaminen ei hänestä kuitenkaan ole välttämättä oikea keino.

– Pitää katsoa, onko jotakin toimenpiteitä, joilla voidaan estää tai pienentää syntyviä ongelmia. Kyse ei ole silloin vain lapsilisäjärjestelmästä.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme