Mainos
Mainos

SDP:n Elo harkitsee EU-ehdokkuutta

Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja Mikko Elo harkitsee pyrkimistä EN:n naapuritalossa Strasbourgissa istuvan EU-parlamentin jäseneksi.

Porilainen Elo pitää ehdokkuutensa edellytyksenä, että SDP:n Satakunnan piiri on mahdollisimman yksimielisesti hänen takanaan. Lisäksi tukea pitäisi tulla myös koko Länsi-Suomesta Turkua ja Tamperetta myöten. Elon mukaan edellytyksenä on lisäksi riittävä vaalikassa. Vaalityöhön uppoaa helposti 100 000-150 000 euroa.

60-vuotias Elo on ollut eduskunnan jäsen vuodesta 1979 lähtien yhtä nelivuotiskautta lukuunottamatta. Hän on johtanut Euroopan neuvoston Suomen valtuuskuntaa vuodesta 1995 alkaen.

Useat muutkin SDP:n kansanedustajat pohdiskelevat parhaillaan ehdokkuutta ensi kesäkuun EU-vaaleissa. Tähän joukkoon kuuluvat Kalevi Olin Jyväskylästä, Ilkka Taipale Helsingistä ja Kimmo Kiljunen Vantaalta. Mahdollisina ehdokkaina on lisäksi mainittu Liisa Jaakonsaari Oulusta ja Antero Kekkonen Kotkasta.

SDP:llä on nykyisin EU-parlamentissa kolme jäsentä: Ulpu Iivari, Riitta Myller ja Reino Paasilinna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme