Mainos
Mainos

SDP:n Gustafsson: Vanhanen valehteli eduskunnalle

SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Gustafsson syyttää Helsingin Sanomissa pääministeri Matti Vanhasta valehtelusta.

Syytös liittyy vuoden takaiseen eduskunnan kyselytuntiin, jolloin Gustafsson kysyi Vanhaselta osallistumisesta keskustan vaalirahoitusta koskeneeseen tapaamiseen Nova Groupin edustajien kanssa. Tuolloin pääministeri vastasi, ettei hänellä ole muistikuvaa tapaamisesta.

Puoluesihteeri Jarmo Korhonen kertoi kuitenkin maanantaina tavanneensa yhdessä Vanhasen kanssa Nova Groupin johdon vaalitukiasioissa Kesärannassa vuonna 2007. Myös Vanhanen on tämän jälkeen myöntänyt tapaamisen.

MTV:n uutisten myöhään maanantai-iltana tavoittama Vanhanen kertoi vuosi sitten käydyissä neuvotteluissa olleen kyse lähinnä hänen henkilökohtaisesta tuestaan, eikä niinkään puolueen saamasta tuesta. Tuolloin asiaa puitaessa Vanhanen ei kuitenkaan kokenut tarpeelliseksi nostaa esille puolueen saamaa satojentuhansien eurojen tukea Nova Groupilta. Hän kiisti vältelleensä totuutta vaalirahaskandaalin yhteydessä ja selitti vuoden takaisen lausuntonsa olleen virheellinen ainoastaan neuvottelupaikkaa koskien.

- Kysyjä kysyi tästä saamastani henkilökohtaisesta avustuksesta ja missä yhteydessä olin siitä keskustellut, viitaten Kesärannan tapaamiseen. Vastasin niin kuin olin aikaisemmin jo keväällä vastannut, että se mielikuvani siitä, missä olin tästä omasta avustuksestani keskustellut, liittyi eduskuntaan. Mutta jos tässä on paikkavirhe, niin se ei ole kauhean suuri virhe.

Helsingin Sanomissa Vanhanen totesi, ettei hänellä ole lisättävää aiemmin sanomaansa.

(MTV3)

Lue lisää:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot