Mainos
Mainos

SDP:n Ilkka Kantola: Mielenterveysprojekti tarpeellinen

Kansanedustaja Ilkka Kantolan mukaan koko Suomen kattava mielenterveysprojekti olisi olennaisen tärkeä, erityisesti lasten ja nuorten osalta.

- Meidän pitäisi käynnistää tietynlainen Pohjois-Karjala -projekti mielenterveyden alalla, se on koko Suomea koskeva ongelma, meillä jää niin paljon ihmisia työkyvyttömyyseläkkeelle mielenterveydellisistä syistä, painottaa Kantola.

Kantola kaipaa parin vuosikymmenen mittaista sosiaali- ja terveysalat yhdistävää projektia, joka parantaisi kansanterveyttä mielenterveyden alueella.

Myös SDP:n puheenjohtajakilvassa ehdokkaana oleva Miapetra Kumpula-Natri kannattaisi sosiaali-ja terveyspalvelujen uudistamista.

- Järjestelmä, jossa pystyn menemään tyhjäämään tilini neljän luvun, pin-koodin avulla, mutta en voi mennä varaamaan lapselleni päivähoitopaikkaa on ihan järjetön, moittii Kumpula-Natri.

Kumpula-Natrin mukaan ongelmia lähdetään purkamaan väärästä päästä, koulujärjestelmästä, jossa asiat ovat kunnossa.

Rahoitus näihin uudistuksiin tulisi Kumpula-Natrin mukaan sisäisten rakenteiden tehostamisesta ja ostovoiman parantamisesta.

- Nykyinen hallitus on antanut negatiivista suuntaa ostovoiman parantamiselle, tekemällä kulutusverokorotuksia, eli kasataan vaan taakkaa työtätekevälle väestölle.

Myös Kantola on vahvasti palkansaajien verotuksen kiristämistä vastaan. Kantolan mukaan ansiotulosta verojaan maksavien verotusta ei enää pitäisi kiristää.

- Verotusta pitää nyt sinne omaisuusveron puolelle jollakin tapaa saada siirrettyä, kertoo Kantola.

SDP:n kansanedustajat Miapetra Kumpula-Natri ja Ilkka Kantola jatkoivat MTV:n Huomenta Suomen sarjaa puheenjohtajaehdokkaista. Sarja jatkuu huomenaamuna Erkki Tuomiojan vierailulla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme