Mainos
Mainos

SDP:n ja keskustan kenttä haluaa yhteiseen hallitukseen

SDP:n ja keskustan kenttäväki haluaa puolueensa samaan hallitukseen seuraavien vaalien jälkeen.

SDP:n kenttä haluaisi kaverikseen kokoomuksen

MTV3:n Sunnuntairaportin puolueiden kenttäväelle tekemästä kyselystä käy ilmi, että SDP:n ja keskustan kenttäväki haluavat yhteishallituksen. Peräti 53% keskustalaisista haluaa uuden hallituksen pohjaksi punamullan ja 15 % Keskustan, SDP:n ja Vasemmistoliiton varaan rakentuvan kansanrintamahallituksen. Sosialidemokraateista puolestaan 51% kannattaa joko kansanrintamahallitusta tai punamultaa.

Sosialidemokraattien tyytymättömyys nykyiseen hallituspohjaan näkyy siinä, että vain joka neljäs (27%)

Keskustan kenttäväki haluaa SDP:n

haluaisi nykyisen hallituspohjan myös tulevien vaalien jälkeen. SDP:n ja Kokoomuksen sinipunapohjaa toivoo vain 7 prosenttia kenttäväestä.

Kokoomuksen kenttä jakautunut


Kokoomuksen kenttäväki on jakautunut kahtia hallitustoiveissaan. Lähes puolet kentästä toivoo seuraavien vaalien jälkeen joko SDP:n ja Kokoomuksen varaan rakentuvaa sinipunaa (31%) tai nykyistä sateenkaarihallitusta (15%). Runsas kolmannes (36%) puolestaan porvarihallitusta, ja jopa 14% kolmen suuren (SDP, KESK, KOK) hallitusta.

Kokoomuksen toiveet porvarihallituksen rakentamisesta kaadetaan keskustan kentällä. Vain 16% keskustalaisista haluaa porvarihallituksen , ja joka kymmenes kolmen suuren (SDP, KESK, KOK) hallituksen.

MTV3n Sunnuntairaportti lähetti kyselyn kolmen suurimman puolueen kenttäväelle tammikuun puolivälissä. Keskustan piiritoimikuntien jäsenistä (413) kyselyyn vastasi 60 prosenttia, SDP:n piirihallituksen jäsenistä (184) vastasi 57 prosenttia ja Kokoomuksen piirihallitusten jäsenistä (181) 54 prosenttia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot