Mainos
Mainos

SDP:n ja keskustan kenttä haluaa yhteiseen hallitukseen

SDP:n ja keskustan kenttäväki haluaa puolueensa samaan hallitukseen seuraavien vaalien jälkeen.

SDP:n kenttä haluaisi kaverikseen kokoomuksen

MTV3:n Sunnuntairaportin puolueiden kenttäväelle tekemästä kyselystä käy ilmi, että SDP:n ja keskustan kenttäväki haluavat yhteishallituksen. Peräti 53% keskustalaisista haluaa uuden hallituksen pohjaksi punamullan ja 15 % Keskustan, SDP:n ja Vasemmistoliiton varaan rakentuvan kansanrintamahallituksen. Sosialidemokraateista puolestaan 51% kannattaa joko kansanrintamahallitusta tai punamultaa.

Sosialidemokraattien tyytymättömyys nykyiseen hallituspohjaan näkyy siinä, että vain joka neljäs (27%)

Keskustan kenttäväki haluaa SDP:n

haluaisi nykyisen hallituspohjan myös tulevien vaalien jälkeen. SDP:n ja Kokoomuksen sinipunapohjaa toivoo vain 7 prosenttia kenttäväestä.

Kokoomuksen kenttä jakautunut


Kokoomuksen kenttäväki on jakautunut kahtia hallitustoiveissaan. Lähes puolet kentästä toivoo seuraavien vaalien jälkeen joko SDP:n ja Kokoomuksen varaan rakentuvaa sinipunaa (31%) tai nykyistä sateenkaarihallitusta (15%). Runsas kolmannes (36%) puolestaan porvarihallitusta, ja jopa 14% kolmen suuren (SDP, KESK, KOK) hallitusta.

Kokoomuksen toiveet porvarihallituksen rakentamisesta kaadetaan keskustan kentällä. Vain 16% keskustalaisista haluaa porvarihallituksen , ja joka kymmenes kolmen suuren (SDP, KESK, KOK) hallituksen.

MTV3n Sunnuntairaportti lähetti kyselyn kolmen suurimman puolueen kenttäväelle tammikuun puolivälissä. Keskustan piiritoimikuntien jäsenistä (413) kyselyyn vastasi 60 prosenttia, SDP:n piirihallituksen jäsenistä (184) vastasi 57 prosenttia ja Kokoomuksen piirihallitusten jäsenistä (181) 54 prosenttia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme