Mainos
Mainos

SDP:n ja keskustan listoilla aiempaa vähemmän naisia

SDP:n ja keskustan ehdokaslistoille on tulossa vähemmän naisehdokkaita kuin vuoden 2007 vaaleissa. Sosiaalidemokraateilla on enää muutama paikka täyttämättä ja naisehdokkaiden osuus on laskemassa edellisvaalien liki 50 prosentista 43 prosenttiin.

SDP:n järjestöpäällikkö Aslak Haarahiltunen sanoo, että kyseessä on sattuma. Edellisvaaleissa kaivattiin ehdokkaiksi nuoria miehiä, ja nyt heitä on tuplasti enemmän kuin nuoria naisia.

Keskustalla paikkoja on auki enemmän, mutta STT:n keräämien tietojen mukaan miesehdokkaita on jo sama määrä kuin nykyistä eduskuntaa valittaessa.

Täydet listat asettavista puolueista miesvaltaisin on kuitenkin perussuomalaiset, jonka ehdokkaista vain kolmannes on naisia. Vihreille on ainoana tulossa naisenemmistöinen ehdokaslista.

Kokoomus on nimennyt naisehdokkaita jo liki yhtä paljon kuin vuoden 2007 vaaleissa, mutta paikkoja on täyttämättä vielä parikymmentä.

Vasemmistoliitolla sukupuolijakauma on melko tasainen, ja kristillisdemokraattien keskeneräisillä listoilla naisten osuus näyttäisi olevan kasvussa. RKP:n sukupuolijakauma on tasan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot