Mainos
Mainos

SDP:n kannattajien tuki hallitukselle laskenut

Kaiken kaikkiaan Matti Vanhasen hallituksen suosio on pysynyt vakaana, kertoo sanomalehti Kalevan kysely.

Lähes puolet kansalaisista luottaa edelleen pääministeri Matti Vanhasen johtaman hallituksen työskentelyyn, kertoo sanomalehti Kalevan teettämä tutkimus. Suurinta suosiota hallitus nauttii toisen päähallituspuolueen keskustan kannattajien riveissä.

Myös pääministeri Matti Vanhasen suosio pysyy vakaana. Suomalaisista 57 prosenttia ilmaisi tyytyväisyytensä Vanhaseen. Pääministerin suosio oli suurinta Itä- ja Pohjois-Suomessa.

Viime kevään mielipidemittauksiin verrattuna suurin muutos on tapahtunut sosiaalidemokraattien suhtautumisessa hallitukseen. Vain 44 prosenttia SDP:n kannattajista oli tyytyväisiä hallituksen toimintaan, kun taas oppositiopuolue kokoomuksen kannattajakunnassa hallituksen suosio oli jopa hieman suurempi.

Suomen Gallup haastatteli kyselyyn vajaata tuhatta yli 18-vuotiasta suomalaista 13.-22. marraskuuta. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme