Mainos
Mainos

SDP:n kannatus noussut hieman

Kaksi kyselytutkimusta osoittaa SDP:n suosion olevan pienessä nousussa, mutta suuria heittoja isoimpien puolueiden kannatuksessa ei ole.

Juuri julkaistujen mielipidemittausten mukaan suurimpien puolueiden kannatuksessa ei näytä tapahtuneen isoja muutoksia.

Taloustutkimuksen Ylelle tekemässä mittauksessa SDP:n kannatusprosentti oli 25,5. Keskustaa taas kannatti kyselyn mukaan 22,9 prosenttia ja kokoomusta 19,8 prosenttia suomalaisista.

Kuukautta aiemmin SDP:n kannatusluku oli vajaata prosenttia pienempi eli 24,7 prosenttia. Keskustan kannatus taas oli tuolloin hiukan korkeampi (23,1 prosenttia) ja ja kokoomuksen lähes ennallaan (19,9 prosenttia). Kovin merkittäviä muutoksia ei ollut tapahtunut pienempienkään puolueiden osalla.

Tutkimukseen haastateltiin noin 1900 ihmistä ja virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Suomen Gallupin Helsingin Sanomille tekemässä tutkimuksessa puolestaan SDP:n kannatusprosentti oli 26,4 (lokakuussa 26,0), keskustan 23,0 (22,6) ja kokoomuksen 21,6 (21,5). Haastateltuja oli kaikkiaan runsaat 2300 ja virhemarginaali kaksi prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot