Mainos

SDP:n Korhonen: Kanerva ei ajanut Nova Groupiin liittyvää kaava-asiaa

SDP:n puoluesihteeri Ari Korhonen antaa taustatukea Nova Group -vyyhdin kanssa painivalle kansanedustaja Ilkka Kanervalle (kok.). Iltalehden haastattelema Korhonen on Varsinais-Suomen liiton maankäyttöjaoston puheenjohtaja ja maakuntahallituksen varapuheenjohtaja.

Hänen mukaansa maakuntahallituksen puheenjohtajana toimiva Kanerva ei ole pyrkinyt vaikuttamaan kaavojen käsittelyyn millään sellaisella tavalla, mikä antaisi olettaa, että taustalla olisi epänormaaleja tarkoitusperiä.

- Minun muistikuvani mukaan Kanerva ei ole ottanut tähän Loimaan tapaukseen minkäänlaista kantaa missään keskustelussa, Korhonen toteaa lehdessä.

Kanerva oli mukana käsittelemässä Loimaan Niittukulmaa koskevaa kaavamuutosta lokakuun kokouksessa. Kun asiasta äänestettiin uuden esityksen pohjalta marraskuussa, Kanerva ei ollut paikalla.

Nova Group vastasi aikanaan Niittukulman alueelle suunnitellun Loimaanportti-yritysalueen kiinteistöpalveluista ja tonttien myynnistä. Nova-yhtiöt tuomittiin konkurssiin viime kesänä.

Maakuntahallituksessa käsiteltiin valmisteilla olevaa maakuntakaavaa ja sitä, voiko alueelle sijoittaa vähittäiskaupan suuryksikön.

"Hallitus oli yksimielinen"

Liiton virkamiehet olivat päätyneet esitykseen, jonka mukaan Niittukulmaan ei sallittaisi vähittäiskaupan suuryksikön rakentamista. Hallitus kuitenkin katsoi jo lokakuun kokouksessa, että suuryksikkö tulisi sallia.

Hallitus päätti tuolloin puheenjohtaja Kanervan esityksestä, että Loimaan seudun maakuntakaava palautetaan takaisin valmisteluun. Tämä käy ilmi kokouksen pöytäkirjasta.

SDP:n Korhonen korostaa Iltalehdelle, että hallituksen päätös oli yksimielinen. Hänen mukaansa hallitus sai "kuntia kuunneltuaan" valtavan määrän erilaisia ehdotuksia yksityiskohdista ja näin ollen asian palauttaminen valmisteluun oli tarkoituksenmukaista.

Asia tuli marraskuussa uudestaan hallitukseen. Tuolloin Kanerva ei ollut paikalla. Tässä kokouksessa maakuntajohtaja esitti, että alueelle sallittaisiin vähittäiskaupan suuryksikkö 6000 neliömetrin pinta-alarajoituksella. Hallitus kuitenkin päätti äänestyksen jälkeen sallia merkinnän 9000 neliömetrin rajoituksella.

Kanerva jääväsi itsensä kaava-asioista

Poliisi epäilee Kanervaa lahjuksen ottamisesta. Viime kesänä konkurssiin tuomittu Nova Kiinteistökehitys maksoi Kanervan tammikuussa 2008 järjestettyjen syntymäpäiväjuhlien nkuluja noin 17 000 eurolla. Kanerva on kiistänyt rikosepäilyn ja korostanut, ettei hän ole missään vaiheessa keskustellut kaavoista Nova-johtajien kanssa.

- Minua kiinnostaa politiikka. Kaavat eivät ole koskaan olleet kiinnostukseni kohde, Kanerva kommentoi Helsingin Sanomille.

Maanantai-iltana hän ilmoitti Varsinais-Suomen maakuntahallituksessa jääväävänsä itsensä kaikista kaava-asioista.

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot