Mainos
Mainos

SDP:n puheenjohtajakisaan lähtenyt Harakka: Onkohan SDP harhautunut sivupolulle?

SDP:n puheenjohtajakisaan ilmoittautunut kansanedustaja Timo Harakka (sd.) pitää SDP:n uudistamista välttämättömänä.

– SDP:n pitäisi päästä eteenpäin tästä nykyisen hallituksen vastustamisesta eteenpäin, katsoa jo seuraavaan hallitukseen - oli se siinä mukana tai ei, toteaa Timo Harakka aamun Huomenta Suomessa.

Harakka kuvaileekin yksi kisaan lähtönsä syyksi sen, että SDP:n sisällä kannattaa keskustella puolueen linjasta.

– Meidän kannalta välttämätöntä on se, että meillä on kahden vuoden päästä keväällä, eduskuntavaaleissa, esittää uskottava ohjelma, jonka johdosta suomalaiset äänestäjät voivat ajatella, että Suomi siirtyy sosialidemokraattien johdolla turvallisesti 2020-luvulle.

Harakkaa huolestuttaa se, että joidenkin tutkimusten mukaan vain 14 prosenttia suomalaisista ajattelee, että SDP on yhteiskuntaa uudistava voima.

– SDP on uudistanut Suomea 110 vuotta. Olemme kuitenkin tuoneet esimerkiksi 8-tunnin työpäivät ja peruskoulun uudistuksia. On hälyttävä ajatus, että vain joka kahdeksas ajattelee näin, ja tulee väistämättä mieleen, että onkohan tässä matkan varrella ajauduttu sivupolulle.

Harakka vertaili itseään aamun Huomenta Suomessa myös istuvaan puheenjohtajaan Antti Rinteeseen.

– Hän johtaa oppositiopuoluetta, jonka tehtävänä on tietenkin vastustaa hallitusta. Itse haluan ajatella pidemmälle, Harakka lausui.

Katso Harakan kaikki perustelut yllä olevalta videolta.

SDP:n uusi puheenjohtaja valitaan puoluekokouksessa helmikuussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme