Mainos
Mainos

SDP:n Rinne paikallisesta sopimisesta: Työnantajan painostus vaarana

Oppositiopuolue SDP:n puheenjohtajan Antti Rinne toivoo, että kolmikantaisessa valmistelussa löytyy tasapainoinen ratkaisu, jossa työehtosopimusten vähimmäisturvaa ei romuteta. Hän pitää hyvänä, että paikallista sopimista valmistellaan kolmikantaisesti eli hallituksen, työnantajapuolen ja palkansaajapuolen kesken.

Rinne pitää vaarallisena linjausta, että palkoista tai työajoista voisi sopia alle työehtosopimusten vähimmäisehtojen sekä kriisilauseketta. Hän näkee vaarana sen, että työnantaja voisi painostaa työntekijöitä sopimaan työehtojen heikennyksistä.

– On tilanteita, joissa painostus ja pakottaminen ovat mahdollisia ja sellaista ei pidä avata lainsäädännöllä, sanoo Rinne.

Rinteen mukaan työmarkkinoilla on kyetty aiemminkin hoitamaan vaikeita tilanteita.

– Olen ollut tekemässä kriisilauseketta, jossa oli määritelty, että kun yritys on konkurssilainsäädännön mukaan menossa selvitystilaan, silloin voidaan sopia työehtosopimuksesta poikkeavasti, sanoo Rinne.

Hän pitää hyvänä sitä, että henkilöstön asema on mukana kolmikantaisessa valmistelussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme