Mainos
Mainos

SDP:n Rinne: Ratkaisussa "epäviisaita ja epäoikeudenmukaisia asioita"

Oppositiopuolue SDP suhtautuu myönteisesti työmarkkinajärjestöjen sorvaamaan yhteiskuntasopimukseen, vaikka siinä onkin talouspoliittisesti epäviisaita ja palkansaajien kannalta epäoikeudenmukaisia asioita, kirjoittaa puheenjohtaja Antti Rinne Facebookissa.

Esimerkiksi lomarahojen leikkaus ei ole reilu julkisen sektorin palkansaajille, Rinne sanoo.  

-Valtaosalle perheistä lomarahan maksu on ainoa hetki vuodesta, jolloin kodin taloudessa voidaan elää hetken aikaa leveämmin.  

Työajan pidentämistä Rinne kuvailee rajuksi teoksi, joka voi lyhyellä aikavälillä jopa syventää työttömien ahdinkoa. Ostovoiman heikentymiseenkään Suomella ei olisi varaa, Rinne sanoo.  

-Hallituksen puheista on edelleen jäänyt epäselväksi, mitä lopulta tapahtuu uhkana olleille veronkorotuksille ja lisäleikkauksille ja sopimuksen palkkioksi luvatuille veronkevennyksille.  

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö sanoo tiedotteessa, että yhteiskuntasopimus on parempi kuin pakkolait. Hänen mukaansa naisvaltaiset alat joutuvat kuitenkin yhteiskuntasopimuksen maksajiksi. Hänkin nostaa esille julkisen sektorin työntekijöiden lomarahaleikkaukset.  

-On väärin laittaa julkisen sektorin pienipalkkaiset naiset maksajiksi, vaikka se tehtäisiinkin vähemmän vahingollisesti kuin pakkolaeissa. Tähän olen pettynyt.  

-Sopimisen kulttuuri on arvokas, Niinistö kuitenkin pehmentää.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme