Mainos
Mainos

SDP:n Rinne ymmärtää Heinäluoman ratkaisun – toivoo Urpilaista presidenttiehdokaskisaan

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne toivoo, että kansanedustaja Jutta Urpilainen pyrkisi puolueen presidenttiehdokkaaksi.

SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma kirjoitti tänään MTV:n nettikolumnissa, että ei lähde tavoittelemaan presidenttiehdokkuutta. Hän nosti mahdollisena ehdokkaana esiin Urpilaisen.

– Olisin toivonut, että Eero olisi mukana tässä kisassa, mutta Eeron ratkaisu suhteessa omaan menetykseensä on täysin ymmärrettävä ja ymmärrän hyvin perusteet, että hän ei ole nyt käytettävissä ehdokkaaksi, sanoo Rinne MTV Uutisille.

Heinäluoma kirjoitti, että häntä tarvitaan enemmän eduskunnassa ja lisäksi surutyö puolison kuoleman takia on vielä kesken.

Rinne sanoo tietävänsä, että useampi henkilö harkitsee ehdokkuutta mutta toivoo erityisesti, että Urpilainen lähtisi kisaan. 

– Kyllä toivon kovastikin. Jutta Urpilainen on erittäin laaja-alainen, osaava henkilö, jolla on hyvät mahdollisuudet tulla valituksi Suomen tasavallan presidentiksi, sanoo Rinne MTV Uutisille.

Urpilainen toimi SDP:n puheenjohtajana ennen kuin Rinne voitti hänet puheenjohtajavaalissa vuonna 2014.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme