Mainos
Mainos

SDP:n Urpilainen: Pääministerin uskottavuus koetuksella

Kiihkeäksi veikattu välikysymyskeskustelu vaalirahajupakasta jäi vaisuksi, pääministeri Matti Vanhanen kiersi opposition suorat kysymykset taitavasti ja toisteli sääntöjen noudattamisen tärkeydestä vaalirahailmoituksissa.

Vanhanen myös toisti, ettei hänellä ollut tietoa siitä miten Keskustan puoluetoimiston virkailijat toimivat Kehittyvien maakuntien Suomi ry:ltä saatujen vaalirahojen kanssa.

Vanhanen korosti, että yhdistyksen vaaliavustukset ovat olleet täysin laillisia ja hän on ilmoittanut ne täsmällisesti vaalirahoitusilmoituksessaan. Vaalityötä pitää myös saada avustaa, Vanhanen muistutti.

Valjun kyselytunnin jälkeen SDP:n tuore puheenjohtaja Jutta Urpilainen kommentoi MTV:n uutisille, että pesänselvitykseksi kaavailtu kyselytunti ei opposition näkökulmasta palauttanut täysin hallituksen luottamusta.

- Pääministerin uskottavuus on koetuksella ja SDP tulee omalta osaltaan arvioimaan rauhallisesti tämän kyselytunnin antia ja palaamme sitten myöhemmin ensi viikolla asiaan, Urpilainen sanoo.

SDP:n liittymistä pienpuolueiden puuhaamaan välikysymykseen Urpilainen ei ainakaan suoraan tyrmää.

- Minusta on nyt rauhassa syytä arvioida tämän kyselytunnin antia ja katsoa että mitä nyt sitten seuraavaksi tapahtuu.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhosen mielestä kyselytunti jätti avoimeksi kaikki oleelliset asiakysymykset.

- Onko joku rooli sillä millä rahoitusta tehtiin hallitusohjelman sisältöön ja hallituksen muodostamiseen, Korhonen kysyy retorisesti.

- Vähän kummalliselle sattumalle tuntuu että kahdestakymmenestä ministeristä yhdellätoista on tämä Kehittyvien maakuntien Suomi - rahoitus kampanjassaan, Korhonen jatkaa.

Kyselytuntia toraisampaa keskustelua vaalirahaskandaalista on varmasti luvassa viikonloppuna, kun Keskusta pitää puoluekokouksensa Joensuussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme