Mainos
Mainos

SDP:n Viitanen peruisi suurituloisten veroalen

SDP:n varapuheenjohtaja Pia Viitanen kehottaa hallitusta perumaan suurituloisimmille kohdistetut veronkevennykset. Viitanen sanoi lauantaina Forssassa, että suurituloisten veroalennukset valuvat säästämiseen.

Entistä kyseenalaisemmaksi linjan tekee se, että kevennykset rahoitetaan lisäämällä valtion velkaa, Viitanen moitti.

Viitasen mielestä veronkevennykset tulisi suunnata pieni- ja keskituloisille, koska siellä tarpeet ovat suurimmat ja lisäraha kanavoituu kokonaisuudessaan kulutukseen. Porvarillinen veropolitiikka on Viitasen mukaan myös uhka verojärjestelmän kestävyydelle ja hyvinvointipalvelujen turvaamiselle.

SDP:n puoluesihteeri Ari Korhonen puhui Oulussa ja kehotti hallitusta tukemaan lapsiperheiden ostovoimaa korottamalla lapsilisiä ja toteuttamalla maksuttoman päivähoidon esikoululaisille.

Hän laski, että esikoululaisten maksuton hoito edellyttäisi 35 miljoonan euron panostusta valtion talousarviosta. Tämä on vain puolet hallituksen ehdottamasta perintö- ja lahjaveronalennuksen hinnasta, Korhonen huomautti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme