Mainos
Mainos

SDP:n Viitanen suomii Niinistön Nato-kantoja

SDP:n varapuheenjohtajan mukaan Sauli Niinistö ei ymmärrä, että eurooppalaista Natoa ei ole olemassa.

SDP:n varapuheenjohtaja Pia Viitanen suomii kokoomuksen presidenttiehdokkaan Sauli Niinistön kantoja Natosta. Viitasen mielestä Niinistö ei ymmärrä, ettei eurooppalaista Natoa ole olemassa.

Viitanen sanoo, että toistaiseksi Nato on keskeisiltä osin sidoksissa Yhdysvaltoihin, vaikka olisi eri tahojen toiveita siitä, että eurooppalaiset maat ottaisivat enemmän vastuuta puolustuksestaan.

- Aiemmin "eurooppalaisen Naton" savuverhon suojissa piileskellyt Niinistö sanoo nyt olevan jopa toivottavaa, että Suomi hakee Naton jäsenyyttä. Ehkä Niinistö alkaa tajuta oman toiveajattelunsa mahdottomuuden ja myöntää kannattavansa avoimesti Nato-jäsenyyttä, Viitanen sivaltaa.

Viitanen kritisoi myös Niinistön kampanjateemaa "vastakkainasettelun aika on ohi". Hänen mukaansa Niinistön lausunto vuodelta 1998 kertoo aivan toisenlaisesta näkemyksestä.

- Tuolloin Niinistö kiisti sosialidemokraattien ansiot yhteiskuntaa kokoavana voimana. Hän korosti, että poliittisessa maailmassa tulee aina olemaan perustavaa laatua olevia jakolinjoja, sanoi Viitanen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme