Mainos
Mainos

SDP närkästyi vihreiden kritiikistä

Vihreiden arvostelu sosiaalidemokraattien ympäristöpolitiikkaa kohtaan nostatti laajan vastapolemiikin SDP:ssä.

Puolueen varapuheenjohtaja Pia Viitanen sanoo tiedotteessaan olevansa surullinen vihreiden tavasta "yrittää toivottomasti omia ympäristöasioita vain omalle agendalleen".

Viitasen mukaan he tekevät tätä vieläpä ylimieliseen sävyyn. Jos vihreät aidosti ajaisivat ympäristön asiaa, he olisivat ivaamisen sijaan iloisia muiden puolueiden ympäristövaateista.

Porvarihallituksen ympäristönäytöt ovat Viitasen mielestä sitä luokkaa, että koulumaailmassa tulisi ehdot. Viitasen mukaan hallitus on mm. suosinut yksityisautoilua ja jättänyt joukkoliikenteen vaille riittävää tukea.

Viimeisin näyttö on maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) esitys ympäristöministeriön liittämisestä hänen omaan ministeriöönsä.

Vesivoimassa vihreiden pää pensaassa

Eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtajana toiminut Susanna Huovinen vaatii vihreitä osallistumaan käynnissä olevaan vesivoimakeskusteluun. Pelkkä hiljainen vastustaminen ei riitä.

Huovinen ihmettelee, miksi vihreiden itsensä hyväksymässä hallitusohjelmassa luvataan tuntuvasti lisätä vesivoiman käyttöä.

Myös hallitus toimii Huovisen mielestä edesvastuuttomasti, jos se nostaa altaat esille "vain koetellakseen oman hallitusohjelmansa reunojen kestävyyttä". Sen sijaan energiatehokkuus ja energiansäästö eivät näytä kiinnostavan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme