Mainos
Mainos

SDP nimitti pormestariehdokkaansa Haataisen, RKP Biaudet'n

Helsingin sosialidemokraattien piirikokous on asettanut kansanedustaja Tuula Haataisen pormestariehdokkaaksi kevään kuntavaaleihin. RKP:n Helsingin piiri puolestaan nimesi kansanedustaja Eva Biaudet'n pormestariehdokkaaksi.

Haatanen linjasi kokouspuheessaan, että haluaa pormestarina johtaa kaupunkia, joka pitää kaikki mukana.

– Suuressa kaupungissa asuntopolitiikalla voidaan tehdä paljon ja asunnottomuuden poistaminen on oltava kärjessä. Uusien alueiden palveluiden on oltava tarjolla alueen valmistuessa: päiväkodit, koulut, liikuntapaikat ja nuorisotilat, hän sanoi.

Haatainen myös totesi, että perheiden taloudellista taakkaa voidaan helpottaa poistamalla varhaiskasvatusmaksut kaikilta.

Haatainen on eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja. Aiemmin hän on toiminut muun muassa ministerinä, Helsingin apulaiskaupunginjohtajana sekä Kuntaliiton varatoimitusjohtajana.

Kisaan ovat ilmoittautuneet aiemmin muun muassa Jan Vapaavuori ja Anne Sinnemäki.


RKP valitsi Biaudetin

RKP:n Helsingin piiri nimesi kansanedustaja Eva Biaudet'n yksimielisesti pormestariehdokkaaksi. Biaudet sanoo olevansa vastavoima ahdasmieliselle ja epäinhimilliselle ilmapiirille.

– Helsingin tulee olla vastavoima sille konservatiiviselle ja epäinhimilliselle politiikalle, johon koko hallitus nyt näyttää lähteneen.

– Helsinki asettaa koko maan kehityksen suunnan. On tärkeää, että meillä on avoin ja moderni Helsinki, joka on dynaaminen, monikulttuurinen ja puolustaa kaksikielisyyttämme, Biaudet sanoo RKP:n tiedotteessa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme