Mainos
Mainos

SDP ohjaisi lähiökouluille isommat määrärahat

Pääoppositiopuolue SDP tasoittaisi koulujen välisiä tasoeroja ohjaamalla köyhien alueiden kouluille muita enemmän varoja.

Varapuheenjohtaja Ilkka Kantolan mukaan näin voitaisiin pienentää vaikeammissa oloissa toimivien koulujen opetusryhmiä ja lisätä opetuksen tukipalveluita.

Tämäntyyppistä erityisrahoitusta on jo käytetty ainakin Helsingissä.

Kantola pyrkisi myös lisäämään lähiökoulujen houkuttelevuutta.

- Lähiökouluja on rohkaistava profiloitumaan. Ne voisivat houkutella oppilaita esimerkiksi tarjoamalla laajoja kieli- tai taideaineiden valikoimia.

Turun Sanomat uutisoi eilen Työterveyslaitoksen tutkimuksesta, jonka mukaan opettajat ovat alkaneet hylkiä pienituloisten alueiden kouluja. Tämä näkyy opettajien suurena vaihtuvuutena. Syynä on turhautuminen rahapulaan, kun esimerkiksi erityisopetuksen tarvetta olisi paljon, mutta sen järjestämiseen ei riitä rahaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot