Mainos
Mainos

SDP perää avoimuutta vuokramarkkinoille

SDP:n asuntopoliittinen työryhmä toivoo asuntojen vuokrien julkistamista. Ehdotus on jatkoa ympäristöministeriön hankkeelle julkistaa asuntojen myyntihinnat internetissä.

Sosiaalidemokraatit haluavat yksityisten vuokra-asuntojen vuokrat julkisiksi.

SDP:n asuntopoliittisessa työryhmässä uskotaan, että avoimuus pitäisi vuokrien tason nykyistä paremmin kurissa.

-Niin kuin asuntokaupoissa myös vuokra-asumisen osalta on tietenkin aina etu, mitä läpinäkyvämpiä hinnat ovat. Sitä enemmän kuluttaja tietää ja sen varmemmin hintakehitys pysyy paremmin aisoissa, toteaa SDP:n varapuheenjohtaja Pia Viitanen Uutispäivä Demarin haastattelussa.

Vuokranantajien etujärjestön puheenjohtaja Antti Arjanne huomauttaa kuitenkin, että tietojen julkistaminen saattaisi jopa nostaa vuokria.

- Minä en ymmärrä, mitä etua sillä [vuokrien julkistamisella] saavutettaisiin, koska huoneistot ovat kovin erilaisia ja samassa osoitteessakin vuokratasot ovat perustellusti erilaisia. Semmoinen vuokranantaja, joka ei ole oikein seurannut markkinoita ja joka sitten huomaa, että hänen vuokransa on liian alhaalla, saa hyvän syyn myöskin nostaa vuokria, totesi Arjanne MTV3:n Huomenta Suomen lähetyksessä.

SDP:n asuntopoliittisen työryhmän ajatus vuokrien julkistamisesta on jatkoa ympäristöministeriön hankeelle asuntojen myynti-hintojen julkistamisesta. Ympäristöministeriö valmistelee parhaillaan hanketta, jossa hinnat olisivat nähtävillä internetissä. Hanke on määrä saada päätökseen vielä tänä vuonna.

Alue- ja kuntaministeri Hannes Manninen ehdotti asuntojen myyntihintojen julkistamista viime syksynä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme