Mainos
Mainos

SDP: Suomen jäsenyys Natossa ei ole ajankohtainen

Suomen jäsenyys sotilasliitto Natossa ei ole ajankohtainen, mutta Suomi kuitenkin pitää avoimena mahdollisuutta hakea Naton jäseneksi. Tämä linjaus sisältyy SDP:n puoluekokouksen hyväksymään kansainväliseen julkilausumaan.

Puoluekokouksen keskustelussa esitettiin näiden osien poistamista. Esitys sai myös kannatusta, joten asiasta jouduttiin äänestämään.

Edellinen puheenjohtaja Eero Heinäluoma joutui ennen äänestystä puuttumaan asiaan, koska uusi puheenjohtaja Jutta Urpilainen ei ollut salissa. Hän vetosi alkuperäisen tekstin hyväksymisen puolesta, ettei kokouksesta välityisi väärää viestiä. Poistoesitys kaatuikin äänestyksessä.

Julkilausumassa muistutetaan, että Nato-keskustelu on tulevaisuudessakin täysin Suomen omissa käsissä. Suomen turvallisuuspoliittiset suunnanmuutokset voivat toteutua vain laajan poliittisen prosessin kautta.

Lue myös:

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme